Over ons

Automobielbedrijf en Occasioncentrum Blokland sinds 1979

Al meer dan dertig jaar is Automobielbedrijf en Occasioncentrum Blokland bezig om uit te groeien tot een professioneel en dynamisch bedrijf.

Het bedrijf werd gestart in Rotterdam Noord aan de Bloklandstraat, door oprichter Jan van Steenbergen, die sindsdien alles in het werk stelt om te voldoen aan de wensen van klanten en hierbij de service en kwaliteit levert die van hem verwacht mag worden. Het bedrijf werd vernoemd naar deze straat, ofwel: Automobielbedrijf Blokland.

Na 6 jaar aan de Bloklandstraat gehuisvest te zijn geweest, moest er wegens een sanering een nieuwe locatie gevonden worden; de gemeente had een straat gepland dwars door de garage heen. De eerste verhuizing was dus een feit. Een nieuwe plek moest worden gevonden om Automobielbedrijf Blokland voort te laten bestaan. Deze nieuwe locatie werd de Spangesekade in Rotterdam West.

Dankzij zijn ervaring en veelzijdigheid wist Jan van Steenbergen ook hier zijn bedrijf goed te laten gedijen, nog altijd onder bedrijfsnaam Automobielbedijf Blokland. De Spangesekade had alles wat je van een garage mag verwachten; genoeg ruimte voor het parkeren van auto's en een ruim opgezette garage. Opnieuw deed zich een probleem voor: binnen een week na de vestiging van Automobielbedrijf Blokland, viel er een brief op de mat dat de gemeente ook hier andere (sloop)plannen had en wij dus moesten vertrekken.

De sloop werd 6 jaar uitgesteld door allerlei vergunningsproblemen van de gemeente, maar uiteindelijk was het toch zover; Jan van Steenbergen moest op zoek naar een nieuwe lokatie. De lokatie bevond zich in het stadscentrum aan de Diergaardesingel, vlakbij het centraal station.

Op de Diergaardesingel  is Jan van Steenbergen zich gaan specialiseren in Volkswagen en nog altijd hebben service en kwaliteit de hoogste prioriteit. In 1999 begon zijn zoon, Sietse van Steenbergen, bij Automobielbedrijf Blokland. Sietse startte een tweede filiaal aan het Weena dat alleen was gericht op de verkoop van auto's; dit gebeurde onder de naam Occasioncentrum Blokland. 

Ook al waren de twee filialen nog zo dicht bij elkaar; het bleek logistiek geen ideale situatie. Ook het betaald parkeren in deze buurt maakte het er voor de klanten van beide filialen niet makkelijker op. 

De keuze was daarom snel gemaakt om te gaan verhuizen. Na menige lokatie te hebben bekeken leek ons het pand aan de Voetiushof in Schiebroek het meest geschikt. De Voetiushof heeft namelijk zowel een garage als een showroom.  Sinds 2002 en tot op heden zijn we hier gevestigd met Automobielbedrijf Blokland. Buiten onze vroegere specialiteit in Volkswagen richten wij ons hier ook op alle andere merken auto's; de tijd dat (bijna) iedereen Volkswagen reed is immers voorbij. In de afgelopen jaren hebben wij ons ingespannen om de kennis en kunde te verwerven om ieder merk auto te kunnen repareren, uiteraard hoort de Volkswagen hier ook nog steeds bij. Bij ons bent u dus altijd aan het juist adres!

In de zomer van 2011 zijn we ook gestart met de verkoop van fietsen.

Dus komt u voor een fiets, een 'nieuwe' auto of een reparatie: bij Automobielbedrijf en Occasioncentrum Blokland is het allemaal mogelijk!

In de loop der jaren zijn er een aantal memorabele onderscheidingen geweest.

BOVAG-lid sinds 1984 tot op heden.

BOVAG-Klasse 1: In 2001 is Automobielbedrijf en Occasioncentrum Blokland uitgeroepen tot een BOVAG klasse 1 bedrijf. Dit houdt kort gezegd in dat wij aan hoogste eisen en plichten voldoen, die door de BOVAG gesteld werden. In 2004 werd dit programma afgeschaft door de BOVAG. Wilt u toch weten wat dit inhield, klik hier voor meer informatie.

ANWB-Occasions: In 1999 werden we een ANWB-Occasions bedrijf. ANWB-Occasions bedrijven konden alleen door de ANWB worden geselecteerd. De auto’s die verkocht werden moesten aan de hoogste standaard voldoen en gekeurd worden volgens ANWB normen, zodat de koper nooit een slechte auto kon kopen. In 2005 werd dit programma door de ANWB gestopt. Automobielbedrijf Blokland houdt zich echter natuurlijk nog steeds aan deze standaard.

De directie van Automobielbedrijf Blokland bestaat uit:

Oprichter en eigenaar: Jan van Steenbergen

Eigenaar: Sietse van Steenbergen