Wat doen wij bij Garage Blokland

 

Als u die vraag aan ons stelt zult u als antwoord krijgen"Alles"!!! "Alles" is natuurlijk een wel heel ruim begrip.Wij bedoelen dat we voor geen enkele klus terugdeinzen en dus graag voor u proberen alles wat binnenons bereik ligt uit te voeren. Om een indicatie te geven van wat wij zoal doen, volgt hieronder een korte opsomming:

" Algemeen onderhoud aan alle merken auto's (zoals Grote beurt, Kleine beurten, winterbeurten etc.)
" Apk's Roetmetingen en viergastesten.
" Storings diagnoses doormiddel van een zogehete uitlees computer.
" Reparaties aan alle merken auto's.
" Lassen
" Leenauto.
" Airco problemen.
" Schade Taxaties
" Plaatwerk en schade herstel.
" Verkoop van gebruikte auto's van alle merken.
" Zoek opdrachten (indien u opzoek ben naar een bepaalde auto.)
" Inruil
" Aankoop keuringen
" Reparaties aan uw Brommobiel
" Etc.

Algemeen onderhoud aan alle merken auto's

Wilt u uw auto een grote of klein beurt geven, dan bent u bij Garage Blokland aan het juiste adres. Wij zorgen ervoor dat uw auto weer tiptop in orde komt!
Kleine beurt:
Bij deze beurt wordt de olie vervangen, verlichting geïnspecteerd en vloeistoffen gecontroleerd. Hier hoort natuurlijk ook het resetten van de service indicator bij.
Winter/vakantie beurt:
Een Winter/vakantie beurt is een uitgebreide kleine beurt. Niet alleen de olie vervangen, verlichting geïnspecteerd en vloeistoffen gecontroleerd, maar ook het oliefilter wordt vervangen en de remmen worden schoongemaakt en nagekeken.
U bent dan weer klaar voor de winter. 
Grote Beurt:
Bij een grote beurt wordt de auto zeer grondig nagekeken. De olie wordt vervangen, remmen en trommels worden gereinigd en ook bougies (bij benzine auto), oliefilter, luchtfilter en interieurfilter worden vervangen. Tevens worden vloeistoffen en de verlichting natuurlijk ook weer gecontroleerd en wordt de service indicator gereset.
Motorflush:
Tegenwoordig zijn de motoren zeer geavanceerd. Met oplopende benzine/diesel prijzen en voor het milieu, wordt er door de ANWB geadviseerd om 50 in z'n 5 de versnelling te rijden en over te schakelen voor 2000 toeren. Echter zorgt dit advies ervoor, dat motoren van moderne auto's vervuilen. Het kan daarom zijn dat auto's storingen gaan vertonen; zoals olieverbruik, elektronische storingen, inhouden etc.
Doormiddel van diverse reinigingsmiddelen van het merk Forte is de motor van uw auto binnen no time weer schoon en probleem vrij.

Wat wordt er gedaan? Aan de olie wordt een reinigingsmiddel toegevoegd. De auto dient een uur met Motorflush te draaien waarbij elke tien minuten, een minuut gas gegeven wordt. Daarna dient het oliefilter en de olie ververst te worden. Aan de olie wordt een oil fortifier toegevoegd. In het brandstof systeem twee busjes met diesel/fuel system cleaner. De auto dient nu 500km te rijden. Uiteraard geeft dit geen schade aan de motor.


Naar Boven

 

Apk's, roetmetingen en viergastesten:

Jaarlijks moet uw auto worden onderworpen aan een APK. Heeft u een benzine van na bouwjaar 1992 of een diesel auto, dan komen daar ook nog eens milieukeuringen bij kijken, zoals een viergastest (bezine) of een roetmeting (diesel). Voor beide metingen kunt u bij ons terecht; wij hebben zowel een viergastester als een roetmeter.

Naar Boven

Storingsdiagnose doormiddel van een zogehete uitleescomputer:

Tegenwoordig worden alle auto's uitgevoerd met een computer. Deze computer regelt eigenlijk alle electronische processen in de auto. Het mooie aan zo'n computer is dat eventuele problemen door sensoren in de auto kunnen worden geregistreerd en er in de auto een lampje gaat branden dat u hierop attendeert. Bij Garage Blokland kunnen wij dan onze uitleescomputer op uw auto aansluiten en direct zien wat het probleem met de auto is om dat vervolgens voor u op te lossen. Bedrijven die niet met uitleesapparatuur werken kunnen alleen maar door middel van ‘trial en error’ achter de oorzaak van de storing komen. Dit kost (onnodig) veel geld, omdat de kans om direct het probleem te vinden heel klein is en er in de tussentijd vaak veel onderdelen vervangen worden die niet tot de oplossing van het probleem leiden.

Naar Boven

Reparaties aan alle merken auto's:

Wij repareren uw auto met alle zorg en natuurlijk met de juiste onderdelen. We gebruiken originele onderdelen, maar indien mogelijk ook zogenaamde huismerk onderdelen; deze huismerk onderdelen zijn exact gelijk aan het origineel, maar zijn een stuk voordeliger. Indien gewenst en mogelijk kunnen wij ook zogenaamde ‘slooponderdelen’ voor u monteren. Dit alles om voor u de kosten zo laag mogelijk te houden. Wanneer de kosten uit de hand dreigen te lopen nemen we altijd even telefonsich contact met u op over de te verwachten kosten. Zodoende komt u nooit voor verrassingen te staan.

Naar Boven

Lassen:

Heeft u een oude auto waar gaten in geroest zijn, waardoor de auto niet meer door de APK komt? Indien mogelijk kunnen we dit voor u lassen, zodat uw auto weer een jaar mee kan. Is uw uitlaat afgebroken op een lasnaad? Ook dan kunnen wij dat lassen, zodat u bespaart op een nieuwe uitlaat.

Naar Boven

 

Leenauto:

Is uw auto bij ons in reparatie/onderhoud en heeft u toch vervoer nodig, dan is het mogelijk om bij ons een "leenauto" te krijgen. De kosten van de leenauto zijn €17.50,- per dag en €0,25 cent per gereden kilometer.

Naar Boven

Airco Problemen:

Heeft u problemen met uw airco, dan kunnen wij deze voor u nakijken. Wij kunnen de airco testen op lekkage, maar ook bijvullen en reinigen.

Naar Boven


Schade taxatie:

Bij schade aan uw auto wordt er door de verzekering vaak een schade expert ingeschakeld. Wij kunnen voor u onderhandelen met de schade expert, zodat wij er voor u het maximaal haalbare uithalen. De kosten die wij hiervoor in rekening brengen bedragen 10% van het bedrag, maar als u de auto bij ons laat repareren, verrekenen we deze 10% weer met de kosten van het autoschade herstel.

Naar Boven

Plaatwerk en schadeherstel:

Wanneer schade aan uw auto getaxeerd is, wilt u natuurlijk ook uw auto weer in orde hebben. Dit kunnen wij voor u regelen. Wij monteren de onderdelen en laten de auto spuiten bij een FOCWA bedrijf, zodat uw auto er weer als nieuw uit komt te zien.

Naar Boven

Verkoop van gebruikte auto's van alle merken:

In onze showroom hebben wij altijd meer dan 15 auto's te koop staan. Al onze auto's worden afgeleverd met een grote beurt, een APK en garantie volgens de BOVAG bepalingen. Ook wordt de distributie gecontroleerd. De auto die u koopt wordt 100% rijklaar afgeleverd met de garantie die u van Garage Blokland gewend bent. Mocht er dus onverhoopt wat aan de hand zijn, dan repareren we dat voor u. De BOVAG garantie geldt voor
een half jaar. Auto's die wij verkopen voor onder de €4.250,- krijgen ook een grote beurt en een APK, maar geen half jaar bovag garantie. Bij deze auto's krijgt u wel 3 maanden garantie op de versnellingsbak, motor en cardan.

Naar Boven

Zoek opdrachten:

Bent u op zoek naar een speciale auto die wij niet hebben, dan kunt u bij ons ook een zoekopdracht plaatsen. Aan de hand van uw wensen zoeken wij voor u de geschikte auto. Dit neemt u het zoeken uit handen en geeft u de zekerheid op het kopen van een goede auto die met BOVAG garantie wordt afgeleverd.

Naar Boven

Aankoop keuringen:

Heeft u een auto gevonden die naar uw zin is, maar wilt u zeker weten of deze echt goed is, dan kunt u bij ons een aankoopkeuring laten doen. Dit is een complete keuring zoals ook de ANWB dit doet. Wij zullen objectief beoordelen wat de staat van de auto is. Aan de hand van een keurrapport dat u van ons krijgt kunt u bepalen of de auto zijn vraagprijs waard is.

Naar Boven

 

Inruil:

Heeft u bij ons uw nieuwe auto gevonden en wilt u af van uw oude, dan zijn wij bereid deze in te ruilen. Wat wij voor uw auto terug geven is afhankelijk van het type en de staat van uw auto en welke auto u koopt; hier komen we gezamenlijk altijd uit. Wij kopen geen auto’s in van particulieren. Onze auto’s die niet zijn ingeruild komen dan ook bij dealers vandaan.

Naar Boven

Reparaties aan uw Brommobiel

Heeft u een Brommobiel; ook dan bent u van harte welkom bij Automobielbedrijf Blokland. In de loop der jaren werd er steeds vaker gevraagd of wij ook Brommobiels repareren. Wij kunnen de meeste onderdelen gewoon bestellen en het probleem dat u heeft met uw brommobiel oplossen.

Naar Boven

Etc:

Bent u op zoek naar iets wat hierboven niet genoemd is, neemt u dan gerust even contact met ons op (telefonsich of via e-mail), dan zullen wij kijken of we u kunnen helpen.

Naar Boven